Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania a luat notă de declarațiile lui Putin, afirmă guvernul de la Berlin

© AFP 2024 / JOHN MACDOUGALLDrapelul Germaniei
Drapelul Germaniei - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2023
Abonare
Guvernul german a luat notă de declarațiile lui Putin făcute la Volgograd.
CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Guvernul german a luat notă de afirmațiile președintelui rus Vladimir Putin, rostite joi în timpul discursului său de la Volgograd, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebeshtreit.
„Guvernul federal (al Germaniei) a luat, desigur, notă de declarațiile președintelui rus”, a declarat Hebestreit în cadrul unui briefing ținut vineri. El a subliniat că Germania este una dintre multele alte țări care oferă sprijin Ucrainei pentru apărarea acesteia. Și asta, potrivit lui, nu face din Germania un participant direct la conflict.
"Dar aceste livrări... sprijin, nu participare la război. Și de acest lucru, desigur, președintele rus este pe deplin conștient", a adăugat reprezentantul Cabinetului de Miniștri german.
Președintele rus Vladimir Putin, vorbind la un concert în de comemorare a 80 de ani de la victoria în Bătălia de la Stalingrad din 2 februarie, a spus că cei care atrage Germania într-un nou război cu Federația Rusă și se așteaptă să câștige nu înțeleg că un războiul modern cu Rusia va fi diferit.
Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Fluxul de știri
0