Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trecerea frontierei Leușeni–Albița se va face în baza principiului „oprire unică”

© Sputnik / Rodion ProcaBirou Vamal Albița, România
Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2023
Abonare
A fost semnat acordul între guvernul Republicii Moldova și guvernul României privind controlul coordonat pe teritoriul României, astfel că trecerea frontierei Leușeni–Albița se va face în baza principiului „oprire unică”.
BUCUREŞTI, 2 feb – Sputnik, Doina Crainic. Aceasta va duce la reducerea timpului de așteptare la trecerea frontierei, inclusiv pentru transportul de mărfuri, potrivit gov.md.
În același timp, acordul va contribui la asigurarea securității la frontiera moldo-română, segment important al frontierei externe a Uniunii Europene, la asigurarea securității naționale, prin consolidarea eforturilor în prevenirea și contracararea criminalității transfrontaliere și, nu în ultimul rând, va facilita deblocarea lanțului logistic de aprovizionare, în contextul crizei generate de războiul din Ucraina.
Valabilitatea acordului va fi de șase luni, iar ulterior se va putea stabili prelungirea lui, în baza evaluării în comun a rezultatelor sistemului de control. Prelungirea valabilității se va realiza pe cale diplomatică.
Aplicarea Acordului poate fi suspendată temporar, în totalitate sau parţial, de oricare dintre părți, din motive de securitate națională, de ordine publică ori de sănătate publică.
Fluxul de știri
0