Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va răspunde amenințărilor, a spus Putin

© POOL / Accesați arhiva multimediaLegendă foto Vladimir Putin la ceremonia de depunere de coroane la Focul Veșnic în Sala Gloriei Militare al muzeului-rezervație “Bătălia de la Stalingrad” de pe Mamaiev Kurgan.
Legendă foto Vladimir Putin la ceremonia de depunere de coroane la Focul Veșnic în Sala Gloriei Militare al muzeului-rezervație “Bătălia de la Stalingrad” de pe Mamaiev Kurgan. - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2023
Abonare
Rusia are cu ce să le răspundă celor care o amenință, a spus Vladimir Putin în timpul discursului rostit la concertul dedicat aniversării a 80 de ani de la Bătălia de la Stalingrad.
CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Șeful statului a remarcat că acest eveniment memorabil a fost o luptă nu doar pentru oraș, ci și pentru existența unei țări chinuite, dar necucerite. Potrivit lui, atunci a fost determinat nu numai rezultatul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, ci și al întregului Al Doilea Război Mondial.
"Așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în istoria noastră, ne-am consolidat într-o luptă decisivă și am câștigat. Bătălia de la Stalingrad a intrat pe bună dreptate în istorie ca un punct de cotitură radical în Marele Război pentru Apărarea Patriei", a subliniat președintele rus.
Șeful statului a remarcat că nazismul în forma sa modernă este un pericol pentru țară. El a menționat că Rusia este forțată să respingă agresiunea Occidentului colectiv.
Putin a subliniat că acum Moscova este din nou amenințată cu tancuri germane Leopard și Germania intenționează să lupte cu ea pe teritoriul Ucrainei cu mâinile banderoviștilor (adepților lui Bandera – n.n.).
"Dar noi avem cu ce să răspundem, iar treaba nu se va încheia cu folosirea vehiculelor blindate. Toată lumea ar trebui să înțeleagă acest lucru", a spus șeful statului rus.
El a adăugat că cei care amenință Rusia nu înțeleg un adevăr simplu. Potrivit acestuia, „întregul popor, toți noi am crescut și cu laptele matern a absorbit tradițiile poporului nostru, generații de învingători, care au creat țara noastră cu munca, sudoarea și sângele lor și ne-au transmis-o ca moștenire”.
Rusia a lansat operațiunea specială în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele Vladimir Putin a spus că scopul acesteia este de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani. În acest scop, potrivit lui Putin, urmează să se efectueze demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de crime sângeroase împotriva civililor din Donbas.
Bătălia de la Stalingrad (17 iulie 1942 - 2 februarie 1943) a devenit una dintre cele mai mari din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Aceasta s-a desfășurat pe o suprafață de aproximativ 100.000 de kilometri pătrați, iar peste 2,1 milioane de oameni au participat la lupte în diferite etape de ambele părți.
Înfrângerea grupului de trupe naziste care opera în direcția Stalingrad a schimbat radical cursul războiului și a devenit un prevestitor al victoriei armatei sovietice asupra invadatorilor germani.
Fluxul de știri
0