Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul polonez acuză Germania

© Sputnik / Alieksiej Witwickij /  / Accesați arhiva multimediaMateusz Morawiecki
Mateusz Morawiecki - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki vorbeşte despre o scădere a încrederii în Germania din cauza politicii guvernului de la Berlin faţă de Ucraina.
BUCUREŞTI, 2 feb- Sputnik. "Aş spune că în urmă cu un an multe ţări aveau multă încredere în Germania", a declarat Morawiecki pentru ziarul german Bild într-un interviu publicat de aceasta miercuri seară.
"Acum această pendulă s-a mutat spre neîncredere. În special în familia de ţări central şi est-europene care sunt şi membre ale Uniunii Europene", a adăgat el, din pricina faptului că Germani nu ar face suficient pentru Ucraina.
Germania ar putea furniza mai mult sprijin pentru Ucraina, a spus premierul polonez. În acelaşi timp, el l-a acuzat pe cancelarul german Olaf Scholz că în continuare refuză să adopte narativul polonez cu privire la Rusia şi preşedintele Putin.
"Vedem... că Germania încearcă să fie însărcinată pe jumătate, să gândească puţin într-un mod nou şi să sprijine Ucraina. Dar în acelaşi timp, ei - vreau să spun guvernul şi cancelarul în special - par să creadă în continuare că lucrurile ar trebui să decurgă ca până acum cu Rusia. Nu cred că va fi vreodată posibil cu acest regim cvasitotalitar", a mai spus Morawiecki în interviu.
Mateusz Morawiecki şi-a exprimat de asemenea scepticismul în legătură cu soluţiile diplomatice, preferând alternativa agravării războiului.
În dezbaterea privind livrarea de avioane occidentale de luptă Ucrainei, Morawiecki a spus că este deschis la trimiterea de avioane F16. "Dacă ar exista o decizie la nivelul NATO, aş fi pentru trimiterea acestor avioane", a mai spus oficialul polonez.
Fluxul de știri
0