Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iranul a acuza Israelul că a atacat obiectivul militar din Isfahan

© Sputnik / Рубен МангасарянOrașul iranian Isfahan
Orașul iranian Isfahan  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2023
Abonare
Reprezentantul Iranului la ONU, Iravani, a acuzat Israelul că a atacat o instalație a Ministerului iranian al Apărării din Isfahan.
CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Israelul este responsabil pentru atacul asupra instalației Ministerului iranian al Apărării din Isfahan, a declarat reprezentantul permanent al Republicii Islamice la ONU, Said Iravani, care a fost citat de agenția ISNA.
„Acțiunea acestui regim (Israel. – Aprox. ed.) încalcă legile internaționale și (pentru că – Aprox. ed.) este condamnată”, a scris Iravani într-o scrisoare adresată președintelui Consiliului de Securitate al ONU.
Teheranul a concluzionat că Tel Aviv a fost implicat în acest atac după o investigație inițială, a spus el.
„Pe baza dreptului internațional și a Cartei ONU, Republica Islamică Iran își rezervă dreptul legitim și inalienabil de a-și proteja securitatea națională și de a răspunde cu hotărâre oricărei amenințări sau abateri din partea Israelului, oricând și oriunde consideră de cuviință”, a declarat diplomatul iranian.
În noaptea de duminică, 29 ianuarie, în orașul Isfahan din zona centrală a Iranului, a avut loc o explozie puternică la o instalație militară. După cum se precizează în Ministerul Apărării al Republicii, a fost o tentativă de atac nereușită folosind drone cu explozibili.
Apărarea aeriană a doborât una dintre drone, iar celelalte două au căzut în capcane defensive și au explodat. Presa a relatat despre posibila implicare a Statelor Unite și a Israelului în acest atac. Potrivit Forțelor de Securitate iraniene, producătorul dronelor a fost identificat, dar numele companiei nu a fost încă făcut public.
Fluxul de știri
0