Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania este dezarmată de Ucraina

© AFP 2023 / RONNY HARTMANNBoris Pistorius
Boris Pistorius - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Germania este, practic, dezarmată de Ucraina, prin decizia politică a guvernului de la Berlin de a susține cu armament şi muniţie regimul de la Kiev.
BUCUREŞTI, 2 feb- Sputnik. Lucrul acesta este recunoscut de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, care consideră că singura prioritate este înlocuirea tancurilor ce vor fi cedate regimului de la Kiev. Aceasta trebuie să se facă ”nu peste un an, ci acum”.
„De unde vor veni banii? Haideţi să o spun neprotocolar: Sincer, nu-mi pasă. Este esenţial să le putem oferi rapid”, a adăugat Pistorius care a răspuns la întrebarea dacă face presiuni pentru o creştere a fondului special de 100 de miliarde de euro creat pentru modernizarea armatei după invazia rusă din Ucraina din februarie 2022.
dolari americani - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2023
Editoriale
SUA se pregătește pentru căderea dolarului
„Pentru mine, faptul crucial este că trebuie să comandăm noi tancuri, nu într-un an, ci rapid, astfel ca producţia să poată începe”, le-a spus el jurnaliştilor în timpul unei vizite la un batalion de tancuri din oraşul Augustdorf, în vestul ţării, care a fost ales să furnizeze Kievului cele 14 tancuri Leopard 2A6 promise de Germania.
În cadrul vizitei, experţii i-au prezentat lui Pistorius eficienţa sistemului de arme şi i-au demonstrat potenţialele utilizări ale vehiculelor militare.
Fluxul de știri
0