Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Au devenit cunoscute detaliile atacului asupra casei jurnaliștilor RIA Novosti din Berlin

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaAmbasada Federației Ruse la Berlin
Ambasada Federației Ruse la Berlin  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2023
Abonare
Suspectul de comiterea atacului asupra casei jurnaliștilor RIA Novosti din Germania a fost văzut cu o săptămână mai devreme în fața imobilului.
CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Cel reținut, potrivit presei germane, și suspectat de implicare în atacul asupra unei case din Berlinul de Vest, unde locuiesc jurnaliștii RIA Novosti, a fost văzut în faţa clădirii cu câteva zile înainte de incident, a declarat Serghei Feoktistov, şeful grupului media Rossiia Segodnia din Germania.
"Acest tovarăș a fost văzut lângă casa noastră cu câteva zile înainte, cu aproximativ o săptămână înainte de acest eveniment. Acesta este el. Acesta este, probabil, Dmitri Bagraș, care a organizat, cu trei schilozi, tabere de corturi pentru persoane LGBT, împotriva lui (președintele rus Vladimir) Putin ", spuse Feoktistov.
Potrivit acestuia, Bagraș stătea în mașina lui lângă clădire și i-a arătat un gest obscen unuia dintre angajații agenției care treceau pe acolo.
„Chiar mai devreme, pe 3 martie, el a publicat adresa noastră pe rețelele de socializare cu un apel către „prietenii ceceni” să rețină unde este „bârlogul propagandei ruse”. Noi am anunțat poliția. Dar a venit refuzul de a iniția un dosar, pentru că, în opinia lor, nu au existat apeluri directe la violență”, a spus Feoktistov.
Ultima dată Feoktistov i-a întrebat pe oamenii legii despre evoluția anchetei în urmă cu aproximativ două luni, dar polițiștii au refuzat să-i spună ceva, explicând că nu comentează evoluția anchetei nici măcar victimelor, a precizat jurnalistul.
În ceea ce privește informațiile despre arestarea suspectului, poliția nu ne-a comunicat deocamdată nimic, a adăugat el.
"Poliția nu a intrat în legătură cu mine. Să urmărim ce va urma", a spus Feoktistov.
Miercuri seara, Deutsche Welle* a raportat că activistul rus Dmitri B. a fost reținut la Berlin sub suspiciunea că a încercat să incendieze biroul agenției de presă ruse RIA Novosti din Berlin.
Un interlocutor al publicației din mediul suspectului a spus că activistul se află în prezent în unul dintre centrele de arest preventiv din capitala Germaniei.
Clădirea în care locuiesc jurnaliştii RIA Novosti şi familiile acestora a fost atacată în luna mai a anului trecut. Unul dintre geamuri a fost spart. În timpul inspectării teritoriului, în nișa de ventilație a fost găsită o canistră cu fire. Poliția i-a evacuat pe locuitori, iar geniștii au neutralizat dispozitivul.
Poliția germană a demarat o anchetă asupra cazului, au fost implicate parchetul din Berlin și departamentul de securitate de stat.
* Mass-media care acționează ca un agent străin
Fluxul de știri
0