Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Apă Canal a fost deconectată de la energia electrică

© Sputnik / Mihai CarausApa Canal Chișinău
Apa Canal Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2023
Abonare
„Îmi pare foarte rău să vă anunț că în acest moment Apă-Canal este deconectată de la energie electrică”, a spus primarul Capitalei, Ion Ceban.
CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Ceban îndeamnă locuitorii Capitalei să facă acum rezerve de apă!
Potrivit lui, în cel mult 6-7 ore, sistemul de aprovizionare cu apă din municipiul Chișinău va avea de suferit, anunță primarul Ion Ceban.
Primarul Chișinăului îi acuză direct pe premierul Natalia Gavrilița și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, că ar fi dat indicații „Premier Energy” ca în această dimineață să deconecteze S.A. Apă Canal de la energia electrică.

Și „Premier Energy” confirmă deconectarea Apă-Canal de la energia electrică

Furnizorul de energie electrică a anunțat că a informat Apă Canal despre faptul că se vede nevoită să recurgă, pe 2 februarie 2023, la dreptul său legal de a deconecta instalațiile de utilizare a energiei electrice, pentru a nu admite creșterea în continuare a datoriei.
„Dat fiind faptul, că achitările efectuate în ultima perioadă de către SA „Apă-Canal Chișinău” nu acoperă în totalitate nici consumul zilnic de energie electrică, se conturează o perspectivă negativă de creștere esențială a datoriei totale, odată cu emiterea facturilor în luna februarie”.
Premier Energy precizează că ambele locuri de consum al energiei electrice preconizate a fi deconectate astăzi vizează doar blocul administrativ al SA „Apă-Canal Chișinău”. Instituția mai precizează că nu va fi afectat procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic.
Fluxul de știri
0