Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful Moldovagaz, Vadm Ceban, a anunțat dacă va candida la funcția de Bașacan al Găgăuziei

© Sputnik / Mihai CarausVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2023
Abonare
Șeful Moldovagaz, Vadm Ceban, dezminte informația apărută în spațiul public precum că ar urma să candideze pentru funcția de Bașacan al UTA Găgăuzia.
CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Șeful Moldovagaz, Vadm Ceban, nu va candida la funcția de Bașacan al UTA Găgăuzia. Despre aceasta a anunțat chiar Ceban pe canalul său de telegram.
”În legătură cu apariția a numeroase zvonuri și speculații, vreau să clarific că nu am de gând să candidez la viitoarele alegeri ale Bashkanului Găgăuziei. Nu-mi rămâne decât să urez găgăuzienilor o abordare responsabilă a alegerilor viitoare și să aleg cel mai demn candidat”, precizaează Ceban.
Totodată, directorul Moldovagaz a promis ca pe viitor va ajuta la implementarea proiectelor, atât în Găgăuzia, cât și în satul său natal Cișmichioi.
Amintim că alegerile pentru alegerea noului bașcan al Găgăuziei urmează să se desfășoare la 30 aprilie 2023.
Ultimele alegeri ale bașcanului Găgăuziei au avut loc la 30 iunie 2019. În cursă au participat patru candidați. Victoria a fost a Irina Vlah care a obținut peste 91% din voturi.
Vlad Filat - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2023
Politică
Vlad Filat câștigă dosarul la CEDO: Statul va plăti prejudiciu de 7500 de euro
Fluxul de știri
0