Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM susține poziția Mitropoliei Moldovei în cazul atacului din partea comunității LGBT

© Sputnik / Rodion ProcaPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2023
Abonare
PSRM și-a anunțat "sprijinul deplin" față de Mitropolia Moldovei în cazul atacului din partea comunității LGBT.
CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova anunță că va sprijini pe deplin Biserica Ortodoxă din Moldova în protejarea valorilor și tradițiilor noastre care stau la temelia societății moldovenești. Apărarea Ortodoxiei și a familiei tradiționale este unul dintre punctele prioritare ale programului Partidului Socialiștilor.
"Împărtășim pe deplin poziția Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, care a condamnat public decizia rușinoasă a CEDO care obligă țara noastră să recunoască legal cuplurile de același sex. Această decizie a judecătorilor CEDO este o ofensă adusă poporului Republicii Moldova", anunță PSRM.
Partidul Socialiștilor condamnă poziția guvernării care ignoră cinic opinia Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor creștini ortodocși.
"Condamnăm atacurile și amenințările la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova, a Mitropolitului Vladimir, precum și a reprezentanților clerului Bisericii. Considerăm lipsită de demnitate campania de denigrare a Mitropoliei Moldovei în mass-media pro-guvernamentală. Persecutarea bisericii va genera o confruntare sporită în societatea noastră", mai anunță socialiștii.
Partidul Socialiștilor susține apelul Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove către locuitorii ortodocși din Moldova de a proteja, în conformitate cu legea, credința, tradițiile și valorile familiale ale poporului.
Виды Москвы - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2022
Rusia
Biserica Ortodoxă Rusă susține interzicerea agendei LGBT
Fluxul de știri
0