Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Intră în vigoare contramăsurile Rusiei la plafonul de preţ asupra petrolului rusesc

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2023
Abonare
Rusia a interzis vânzarea de petrol brut către ţările care implementează mecanismul impus de Occident de plafonare a prețurilor la petrolul rusesc.
CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik, Doina Crainic. De la 1 februarie, exportatorii ruși sunt obligați să împiedice orice mențiune directă sau indirectă a mecanismului de plafon asupra preţului în contractele cu clienții lor din străinătate, în toate etapele livrării de combustibil către clientul final, potrivit RT.
Dacă o astfel de mențiune este descoperită într-un contract, compania exportatoare trebuie să informeze autoritățile vamale rusești și Ministerul Energiei, angajându-se să revizuiască documentul pentru a elimina încălcarea regulii, în termen de 30 de zile. În caz contrar, furnizarea de combustibil rusesc în cadrul unui astfel de contract va fi ilegală.
Măsura va rămâne în vigoare până la 1 iulie, când guvernul rus intenționează să ia măsuri similare în legătură cu un plafon de preț în curs de a fi adoptat asupra produselor petroliere ale țării.
Ministerele rusești al Energiei și Finanțelor lucrează în prezent la procedura de monitorizare a prețurilor pentru exporturile de petrol din Rusia, procedură care se aşteaptă să fie finalizată până la 1 martie.
Plafonul de preț de 60 de dolari pe baril asupra exporturilor ruseşti de petrol pe mare a fost introdus pe 5 decembrie de țările UE, G7 și Australia. Mecanismul interzice companiilor occidentale să ofere asigurări și alte servicii expeditorilor de petrol rusesc, cu excepția cazului în care marfa este achiziționată la sau sub prețul stabilit. O măsură similară care vizează exporturile de petrol rusești urmează să intre în vigoare pe 5 februarie.
Moscova consideră că ambele măsuri sunt anti-piață și inacceptabile și a avertizat în mod repetat că orice măsuri luate de Occident împotriva exporturilor rusești de energie vor afecta inevitabil țările care le implementează, declanșând o inflație energetică suplimentară din cauza ofertei globale limitate.
dolari americani - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2023
Editoriale
SUA se pregătește pentru căderea dolarului
Fluxul de știri
0