Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Astăzi începe sesiunea ordinară de primăvară 2023 a Parlamentului

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Începe sesiunea ordinară de primăvară 2023 a Parlamentului, anunță serviciul de presă al Parlamentului.
CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Astăzi începe sesiunea ordinară de primăvară 2023 a Parlamentului. Pe parcursul zilei, mai multe comisii parlamentare se întrunesc în ședințe.
Printre proiectele ce vor fi discutate se regăsesc proiectul de lege privind serviciile de finanțare participativă, inițiativa privind răspunderea disciplinară a judecătorilor și activitatea inspecției judiciare, proiectul de lege pentru aderarea Republicii Moldova la Convenția privind facilitarea traficului maritim internațional, proiectul de lege privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice.
De asemenea, deputații urmează să examineze proiectul de lege cu privire la modificarea condițiilor de stabilire și acordare a ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului.
Tot astăzi, Biroul permanent se va convoca în ședință pentru a stabili data primei ședințe plenare a Parlamentului din sesiunea de primăvară, precum și ordinea de zi a acesteia.
Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Iar sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.
guvern - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2023
Politică
Ce pun la cale miniștrii? Ședință cu „secrete” astăzi la Guvern
Fluxul de știri
0