Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Zelenski atrage NATO în război cu Rusia, afirmă un ofițer de informații francez

Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2023
Abonare
Generalul de informații francez Christophe Gomar afirmă că Vladimir Zelenski atrage NATO într-un conflict militar cu Rusia.
CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Vladimir Zelenski, care a cerut de la NATO avioane de atac și rachete, încearcă să atragă alianța într-un conflict militar cu Rusia, țările occidentale ating deja un nou nivel de escaladare a confruntării cu Federația Rusă, afirmă fostului șef al Direcției de Informații al Armatei Franceze, generalul Christophe Gomar.
Anterior, într-o declarație publicată pe site-ul biroului președintelui Ucrainei, s-a afirmat că Zelenski, după ce țările occidentale și-au anunțat intenția de a furniza tancuri Ucrainei, a început să solicite ajutor sub formă de avioane și rachete.
"Nu știu ce ne rezervă 2023, dar deja vedem că președintele ucrainean vrea multe avioane de luptă. Pentru a schimba raportul de putere, vrea să atace și să treacă din nou la ofensivă. Cred că el ar târî NATO în acest război. Vedem deja următorul pas - de ce să nu ceară nave mâine de război și, în sfârșit, soldați?", a spus Gomard pentru Valeurs Actuelles.
În opinia sa, țările occidentale „ating un nou nivel” de escaladare a conflictului cu Rusia. "Am început cu aprovizionarea cu arme ușoare pentru a ajunge la aprovizionarea cu tancuri grele. Țările occidentale sunt atrase încet în război", a spus fostul șef al informațiilor militare.
Fluxul de știri
0