Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova a îndemnat Japonia să țină minte mai bine lecțiile din trecut

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaKremlinul de la Moscova și, pe fundal Ministerul de Externe
Kremlinul de la Moscova și, pe fundal Ministerul de Externe  - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2023
Abonare
Ministerul de Externe de la Moscova a îndemnat Japonia să țină minte mai bine lecțiile din trecut.
CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Ministerul rus de Externe a cerut Japoniei să-și amintească mai bine lecțiile trecutului în legătură cu politica militarismului, mesajul corespunzător a fost publicat pe site-ul Diplomației Ruse.
Anterior, Ministerul rus de Externe a declarat că planurile militar-strategice ale alianței dintre Japonia și Statele Unite, îndreptate împotriva Rusiei și Chinei, ar putea crește tensiunea în regiunea Asia-Pacific.
"În acest sens, atragem atenția părții japoneze asupra necesității de a-și aminti pe deplin lecțiile trecutului. Tokyo este foarte conștient la ce duce politica militarismului", se spune în mesaj.
Anterior, guvernul japonez a aprobat trei documente: „Strategie de securitate națională”, care definește principalele direcții ale politicii externe în domeniul apărării; „Strategia Națională de Apărare”, care se referă la scopurile și mijloacele de apărare; „Planul de Apărare” - determină costurile totale alocate apărării și dimensiunea de înarmare.
În special, acestea prevăd o creștere a cheltuielilor de apărare ale Japoniei la 43 de trilioane de yeni (mai mult de 300 de miliarde de dolari) în cinci ani, iar bugetul apărării până în 2027 - până la 2% din PIB.
Fluxul de știri
0