Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova condamnă ferm atacul cu drone asupra obiectivelor militare din Iran

© Sputnik / Наталья СеливерстоваMinisterul rus de Externe
Ministerul rus de Externe
 - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2023
Abonare
Ministerul rus de Externe menționează că astfel de acțiuni pot avea consecințe imprevizibile.
CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Moscova condamnă cu fermitate atacul cu drone asupra unei obiectiv militar din Iran, fapt care ar putea avea consecințe imprevizibile, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat publicat luni.
„Condamnăm ferm orice acțiuni provocatoare potențial capabile să provoace o escaladare necontrolată a tensiunii într-o regiune deja departe de a fi calmă”, anunță Diplomația Rusă.
Anterior, agenția IRNA a notat că depozitul de muniții al Ministerului iranian al Apărării din orașul Isfahan, unde a avut loc o explozie puternică duminică seara, a fost atacat de drone.
Potrivit agenției, în urma atacului și a exploziei care a urmat, nimeni nu a fost rănit, pagubele la obiectivul militar sunt minore.

„Astfel de acțiuni distructive pot avea consecințe imprevizibile asupra păcii și stabilității în Orientul Mijlociu. Acest lucru ar trebui să fie înțeles atât de organizatorii acestei acțiuni obraznice, cât și de patronii lor, dar și de cei care se laudă cu asta, sperând în zadar să slăbească Iranul”, anunță site-ul Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, fiind citat de RIA Novosti.

În aceeași zi, o altă explozie și un incendiu au avut loc la o fabrică industrială pentru producția de ulei de motor din orașul Azarshahr din nord-vestul Iranului. Acest lucru a fost anunțat pe 29 ianuarie de către agenția Tasnim.
Fluxul de știri
0