Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Forța Fermierilor – gata să anunțe noi proteste masive

© Sputnik / Mihai CarausProtestele agricultorilor în Capitală, 22 decembrie 2020
Protestele agricultorilor în Capitală, 22 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2023
Abonare
Fermierii nu dispun de resurse necesare minimale pentru începerea lucrărilor agricole de primăvară.
CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Consiliul Asociației Forța Fermierilor s-a convocat în ședință, la care a constatat că situația în sectorul agrar devine tot mai proastă în urma majorării continuă a costurilor la inputuri, problemelor cu creditarea ramurii și prețurilor tot mai mici la materia primă agricolă, ceea ce apropo nu se reflectă la prețuri produselor finite agroalimentare pentru populația.
“Mulți fermieri mici nu dispun de resurse necesare minimale pentru începerea lucrărilor agricole de primăvară”, anunță Forța Fermierilor pe rețelele de socializare.
Cu această ocazie, membrii Consiliului au remarcat faptul că în alte țări, unde agricultorii la fel simt presiunea invaziei producției agricole ieftine din Ucraina, au loc proteste economice ale producătorilor agricoli și autoritățile identifică resurse suplimentare pentru compensarea pierderilor fermierilor. “Anume acest lucru a cerut Forța Fermierilor , solicitând adresarea Guvernului către parteneri externi pentru accesarea unor fonduri suplimentare , destinate susținerii sectorului agrar, inclusiv suportului în forma de motorină din România pentru sprijinirea fermierilor mici”.
Fermierii spun că, dat fiind că revendicările lor din 27 decembrie 2022 au fost ignorate, eu sunt gata să declanșeze noi acțiuni de protest.
“În acest context, ținând cont de revendicările organizației, formulate pe data de 27 decembrie 2022, cu oferirea guvernării a termenului de executare până la 15 februarie 2023 , Consiliul Forței Fermierilor a decis să facă apel la alte asociații de agricultori în vederea convocării ședinței comune a consiliilor organizațiilor pe data de 6 februarie, ora 11:00, la care vom discuta posibilitatea organizării unui protest masiv în cazul în care nu vedem progres în îndeplinirea revendicărilor noastre. Totodată, în următoarele săptămâni Asociația va organiza întâlniri teritoriale ale fermierilor în vederea discutării subiectului respectiv”, mai firmă Consiliul Asociației Forța Fermierilor.
Fluxul de știri
0