Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA trimit tancuri Abrams M1 în Ucraina ca Germania să trimită Leopard 2

© AFP 2024 / Ronny HartmannTancul Leopard 2
Tancul Leopard 2  - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2023
Abonare
Anunțul făcut de SUA privind livrările de tancuri Abrams M1 către Ucraina constituie o acoperire pentru Scholz ca acesta să poată trimite tancuri Leopard 2.
CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Aceasta este constatarea de The Washington Post, care a discutat cu persoane ce au participat la respectivele discuții.
Publicația afirmă că liderii Republicii Federale Germania și ai Statelor Unite pentru o lungă perioadă de timp nu au putut conveni asupra transferului tancurilor germane.
Scholz nu a vrut ca Germania să „provoce Rusia” prima dintre țările occidentale. El a cerut ca tancurile să fie livrate în același timp cu Statele Unite. Washingtonul, pe de altă parte, a insistat ca vehiculele blindate germane să fie trimise la Kiev cât mai curând posibil, pentru că ar fi „mai ușor pentru armata ucraineană să învețe” să le folosească, și nu pe cele americane.
Atunci Blinken s-ar fi oferit să facă un compromis și să anunțe furnizarea lui Abrams pentru nevoile pe termen lung ale Ucrainei.
tancuri germane Leopard 2 - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Economie
Sporind ajutorul militar pentru Kiev, Occidentul a ajuns în propria capcană
Fluxul de știri
0