Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Politician italian: țările UE au atitudini diferite față de Ucraina

© Sputnik / Александр Поляков / Accesați arhiva multimediaFostul premier italian Romano Prodi
Fostul premier italian Romano Prodi - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul prim-ministru al Italiei Prodi a vorbit despre lipsa de unitate din UE în raport cu Ucraina.
CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. În ciuda acordului paneuropean de sprijinire a Ucrainei, fiecare țară are o opinie diferită despre conflict și sfârșitul acestuia, a scris fostul premier italian Romano Prodi într-un articol pentru Il Messaggero.
„Pentru unele țări, precum Germania și Franța, scopul este de a păstra, pe cât posibil, integritatea Ucrainei prin limitarea înaintării trupelor ruse. În același timp, Polonia, Statele Baltice și Statele Unite caută să ajute Kievul să câștige, indiferent de numărul posibil de pierderi umane”, a explicat politicianul.
De asemenea, el a criticat decizia țărilor occidentale de a transmite tancuri către armata ucraineană, menționând că furnizarea de echipamente grele nu face decât să prelungească confruntarea. Conflictele, potrivit lui Prodi, ar trebui rezolvate prin negocieri pașnice, iar transportul de arme nu face decât să apropie posibilitatea unei ciocniri directe între Rusia și NATO.
„Istoria ne învață că orice conflict este întotdeauna însoțit de muncă diplomatică, dar în cazul Ucrainei, acest aspect este atât de marginal încât nici măcar nu a fost posibil să se stabilească un armistițiu de Crăciun”, a rezumat fostul premier italian.
Rusia desfășoară o operațiune militară specială în Ucraina din 24 februarie. Statele Unite și aliații săi din NATO continuă să furnizeze arme regimului de la Kiev, alocând zeci de miliarde de dolari pentru aceasta. Moscova a avertizat în repetate rânduri că furnizarea de arme occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul de arme devine o țintă legitimă pentru armata rusă.
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2022
Internațional
Presa: Forțele Armate ale Ucrainei se plâng de aruncătoarele de mine oferite de Italia
Fluxul de știri
0