Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a explicat de ce au fost clasificate informații despre situația din economie

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peskov a explicat clasificarea datelor cu caracter econic prin războiul economic purtat de Occident împotriva Rusiei.
CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Cei care participă la elaborarea politicii economice a Rusiei au acces la toate datele de care au nevoie. Pentru un cerc mai larg, o parte din informații, pur și simplu, nu sunt dezvăluite din cauza războiului hibrid al Occidentului împotriva Rusiei, a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președintelui Federației Ruse.
"Există un război hibrid împotriva Rusiei, precum și un război economic. Deci, în aceste condiții, este firesc să păstrăm aceste date clasificate. Toți cei care trebuie să știe, toți cei care sunt implicați în procesul de elaborare a politicii economice au acces la întreaga gamă de date, statistici și așa mai departe”, a declarat Peskov, pentru Financial Times, care este citat de RIA Novosti.
Potrivit ziarului, ar exista discuții în cercurile puterii ruse dacă mai multe informații despre situația economică din țară ar trebui desecretizate.
Occidentul a intensificat presiunea cu aplicarea sancțiunilor asupra Rusiei din cauza Ucrainei, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la electricitate, combustibil și alimente în Europa și Statele Unite.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că politica de izolare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni. Federația Rusă a afirmat în repetate rânduri că Rusia va rezolva toate problemele pe care le creează Occidentul.
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Internațional
Donald Trump avertizează: suntem la un pas de război nuclear
Fluxul de știri
0