Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jurnalist: Comunicatul Ambasadei Ucrainei la București dezvăluie ceva incredibil

© Photo : Bzi.ro / Sorin Roșca Stănescu
Sorin Roșca Stănescu - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Roșca Stănescu a reacționat, după ce diplomații ucraineni la București au transmis că, pe fondul adoptării noii legi a minorităților naționale din Ucraina, în România au apărut „informații și comentarii de natură distorsionată și manipulatoare ce denaturează realitatea”
BUCUREȘTI, 29 ian – Sputnik. Ambasada Ucrainei la București susține, într-un comunicat de presă, că în ultima perioadă, pe fondul adoptării noii legi a minorităților naționale din Ucraina, în mass-media și discursul public din România au apărut „informații și comentarii de natură distorsionată și manipulatoare care denaturează realitatea”.
Jurnalistul român Sorin Roșca Stănescu a analizat cu atenția informarea diplomaților ucraineni și a ajuns la o concluzie absolut halucinantă, arătând că lucrurile sunt mult mai complicate decât par la prima vedere.
Sorin Roșca Stănescu a explicat că acel comunicat oficial al Ambasadei Ucrainei la București dezvăluie un fapt incredibil: că în 2021, între Ministerul Educației din România și Ministerul Educației din Ucraina a fost încheiat, cu acordul celor două guverne, un proiect de protocol privind modul în care ar trebui să conlucreze cele două state în legătură cu educația și drepturile de care se bucură copiii românilor din Ucraina.
”Acesta este rezultatul acelui protocol, legea care a apărut. Este rușinos ceea ce s-a întâmplat și este ruinos faptul că Ministerul Educației din România a ascuns faptul că a încheiat acest protocol și că în baza acestui protocol, așa cum pretind ucrainenii, a fost săvârșit sacrilegiul acela legislativ, adică Legea minorităților”, a punctat jurnalistul român.
Fluxul de știri
0