Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul SUA în Moldova îndemnă Chișinăul și Tiraspolul la dialog

© Sputnik / Sorokopud JuliaTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Kent Logsdon îndeamnă cele două maluri ale Nistrului la dialog, în ciuda înghețării negocierilor în formatul „5+2”.
CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Statele Unite continuă să susțină formatul de negocieri 5+2 dintre Chișinău și Tiraspol. Declarația a fost făcută de ambasadorul SUA în Moldova, Kent Logsdon, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune din țară.
„Acesta este singurul format de negociere pentru astăzi, iar Statele Unite vor continua să-l susțină, precum și soluționarea problemei transnistrene, bazată pe respectul suveranității și integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și dezvoltarea unui statut special pentru Transnistria”, a declarat Logsdon într-un interviu acordat unuia dintre posturile TV.
Cu toate acestea, în contextul conflictului din Ucraina, este greu de spus când toți participanții la format vor putea reveni la discuția despre problema transnistreană. Totodată, Logsdon a îndemnat la continuarea dialogului dintre cele două maluri ale Nistrului.
„Există format 1+1, și vedem că se poartă negocieri între cele două maluri ale Nistrului, se discută problemele oamenilor”, a spus diplomatul.
Logsdon - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Politică
Ambasadorul SUA la Chișinău: Moldova vinde și cumpără energie pe piețele internaționale
Fluxul de știri
0