Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia: mai mulți bani pentru infrastructura energetică

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaConstrucție gazoduct
Construcție gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Abonare
România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia au solicitat Comisiei Europene fonduri suplimentare pentru dezvoltarea infrastructurii de transport de gaze dinspre Azerbaidjan.
BUCUREȘTI, 27 ian -Sputnik. Informația a fost dezvăluită de ministrul ungar de Externe, Peter Szijjártó, după întâlnirea pe care a avut-o la Budapesta cu ministrul azer al Economiei, Mikayil Jabbarov.
„Împreună cu bulgarii, românii și slovacii, ne-am adresat Comisiei Europene pentru a acorda sprijin financiar pentru dezvoltarea infrastructurii în regiune, necesară primirii unui volum suplimentar de gaz azer pe ruta prin Turcia, Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia la sistemul de securitate energetică din Europa de Sud și Centrală”, a declarat Szijjarto, citat de agenția de presă Interfax.
Szijjártó nu a menționat suma solicitată de cele patru țări, nici nu a precizat instrumentul financiar prin care se preconizează că vor fi furnizate fondurile.
În iulie, președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și Aliyev au semnat un memorandum de înțelegere la Baku pentru a dubla exporturile azere de gaze către Europa, acestea ajungând la 20 de miliarde de metri cubi pe an până în 2027.
Azerbaidjan a început să exporte gaz către Europa de la sfârșitul anului 2020. Bulgaria, Grecia, România și Italia au contracte de furnizare.
Fluxul de știri
0