Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada Rusiei în Moldova a depus flori în memoria victimelor Holocaustului

Flori la monumentul Victimelor Fascismului din Capitală  - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Abonare
27 ianuarie este o zi tragică, în care întreaga lume comemorează victimele Holocaustului. La Monumentul Victimelor Fascismului din Capitală au fost zeci de oameni pentru a depune flori, inclusiv conducerea de vârf a țării.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Diplomații ruși au depus astăzi flori la Monumentul Victimelor Fascismului din Capitală, comemorând victimele Holocaustului.
„Memorie eternă martirilor și eroilor Marelui Război pentru apărarea Patriei. Nimeni nu este uitat. Nimic nu se uită”, se arată în mesajul apărut pe site-ul oficial al Ambasadei Rusiei la Chișinău.
Anterior, președintele rus, Vladimir Putin, la o întâlnire cu rabinul-șef al Rusiei, Berel Lazar, și președintele Federației Comunităților Evreiești, Alexander Boroda, a remarcat că Rusia este categoric împotriva uitării crimelor naziste și urmează o politică astfel încât crimele precum Holocaustul nu se va repeta.
Amintim că în perioada Holocaustului au fost uciși circa șase milioane de evrei de toate vârstele, majoritatea fiind din Europa, dar au fost persecutați și asasinați evrei și în Asia și nordul Africii, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național - socialist din Germania, condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia.
Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului este sărbătorită anual pe 27 ianuarie. O rezoluție în acest sens a fost adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite la 1 noiembrie 2005. Adoptarea documentului a fost inițiată de Israel, Canada, Australia, Rusia, Statele Unite și coautorii acestora - peste 90 de state.
Rezoluția afirmă că „Holocaustul, care a avut ca rezultat exterminarea a o treime din poporul evreu și a nenumăraților membri ai altor minorități, va servi întotdeauna ca un avertisment pentru toți oamenii cu privire la pericolele care sunt pline de ură, bigotism, rasism și prejudecată”.
Logsdon - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Politică
Ambasadorul SUA la Chișinău: Moldova vinde și cumpără energie pe piețele internaționale
Fluxul de știri
0