Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a creat o rachetă pentru a fi lansată de pe drone și nave maritime

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaБеспилотный разведывательный аппарат
Беспилотный разведывательный аппарат - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia a creat racheta H-MD-E, care poate fi lansată atât de pe drone, cât și de pe navele maritime.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Rusia a creat o rachetă multifuncțională universală H-MD-E care urmează să fie lansată de pe drone și nave, potrivit unui articol al revistei “Apărarea Națională” (Национальная оборона), dedicat aniversării a 70 de ani a directorului generala al Corporației de Arme Tactice de Rachete, Boris Obnosov.
„Când lucrează la produse noi, constructorii Corporației de Arme Tactice de Rachete iau în considerare pe deplin cerințele vremii. Așadar, pentru drone, care au primit recent un impuls puternic de dezvoltare, a fost creată racheta multifuncțională H-MD-E, care poate fi lansată de pe drone și nave de suprafață”, scrie publicația.
Racheta are trei versiuni: H-MD-E1 cu un cap de orientare laser semi-activ, H-MD-E2 cu un radar activ, H-MD-E3 cu un radar pasiv.
După cum a menționat Obnosov, constructorii corporației iau în considerare toate tendințele în dezvoltarea armelor de înaltă precizie, cu accent pe creșterea rolului lor în conflictele locale.
„Aceasta este o tranziție la viteze ultra-înalte și hipersonice, o creștere a puterii, preciziei și vitezei de ghidare, o reducere a dimensiunii și o îmbunătățire a selectivității în identificarea țintei. Îmbunătățim inteligența muniției, până la crearea unor sisteme de arme inteligente în rețea de utilizare în salve. Învățăm arme de înaltă precizie pentru a lua decizii, inclusiv în chestiuni de selectare a unei ținte reale într-un mediu de bruiaj”, a spus directorul general al Corporației ruse de Arme Tactice de Rachete, fiind citat de RIA Novosti.
Amintim că la forumul Army-2020, compania rusă Kronștadt a prezentat pentru prima dată o machetă a dronei grele Grom.
Totodată, împreună cu drona, la expoziție au fost demonstrate mai multe arme anti-avioane fabricate de Corporația de Arme Tactice de Rachete rusă.
Pentru prima dată într-o expoziție deschisă, a fost prezentat un model al unei rachete ghidate cu denumirea „Produsul 85”, un prototip al H-MD-E - „o rachetă multifuncțională interspecifică cu rază scurtă de acțiune”.
Potrivit informațiilor din surse deschise, H-MD-E permite să fie atinse ținte individuale de dimensiuni mici și de grup în orice moment al zilei.
Greutatea de lansare a rachetei este de 110 kilograme, focosul cu fragmentare puternic exploziv cântărește 30 de kilograme. H-MD-E poate lovi ținte la distanțe de până la 40 de kilometri.
Corporația de Arme Tactice de Rachete este principalul dezvoltator de arme de rachete de aviație din Rusia.
Avioanele F-16 - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2023
Internațional
Occidentalii vor oferi ucrainenilor și avioane de vânătoare
Fluxul de știri
0