Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reînvierea vieții pașnice în Ucraina va dura ani de zile, a spus Patriarhul Kiril

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaPatriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii
Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2023
Abonare
Patriarhul Kiril: Biserica Ortodoxă Rusă este gata să participe la renașterea vieții pașnice în Ucraina
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Reînvierea vieții pașnice în Ucraina va dura ani de zile, Biserica Ortodoxă Rusă (BORu) este gata să participe la acest proces, a spus Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii.
"Reînvierea multilaterală a vieții pașnice (după conflictul din Ucraina - n.red.) va dura ani de zile. Aș dori să anunț disponibilitatea Bisericii de a participa pe cât posibil la vindecarea rănilor operațiunilor militare", a declarat patriarhul la ședința plenară de Crăciun din Duma de Stat a Federației Ruse.
Lecțiile educaționale internaționale de ziua Nașterii Domnului sunt un forum anual al comunității bisericești. Sesiunea plenară a lecturilor XXII a avut loc pe 25 ianuarie la Palatul de Stat al Kremlinului. Anul acesta tema forumului este „Provocările globale ale modernității și ale alegerii spirituale umane”.
Teatrul operațiunilor de luptă  - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Editoriale
„Apărarea lor se sparge”. Zeci de mii de soldați pot ajunge în ”cazan”
Fluxul de știri
0