Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul Șor, cu o sesizare la Curtea Constituțională privind indexarea pensiilor

© Sputnik / OsmatescoMarina Tauber
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2023
Abonare
„Am depus o sesizare împotriva indexării pensiilor și legii abuzive aprobate de PAS”, a declarat deputatul Partidului Șor, Marina Tauber.
CHIȘINĂU, 26 ian -Sputnik. Deputații Partidului Șor contestă decizia guvernanților de a indexa pensiile, din 1 aprilie 2023, doar cu 14 la sută, în condițiile în care legea în redacția veche prevedea o indexare pe măsura inflației din anul precedent, adică în din data de 1 aprilie 2023 indexarea ar fi trebuit să constituie peste 30 la sută, dat fiind că inflația în 2023 a ajuns la 33 de procente.
“Niciodată în istoria țării noastre nu a mai fost ca pensiile să fie indexat mai puțin decât inflația. Dar anul acest pensiile au să fie indexate cu 14,1 procente în loc de peste 30 de procente cât trebuie să fie. Acest lucru se întâmplă pentru că cei din PAS nu au găsit bani pentru pensionari”, a spus Tauber în fața sediului Curții constituționale, acolo unde a fost depusă sesizarea Partidului Șor.
Ea a mai declarat că Legislativul moldovean, dominat de deputații PAS, “deja nu mai reprezintă cetățenii Republicii Moldova, mai ales când pensionarii noștri, care au construit țara mostră, sunt condamnați la foame și sărăcie”.
„Noi nu vorbim despre majorarea pensiei, deși acest lucru a fost promis în campania electorală: și prezidențială - de Maia Sandu, și cea parlamentară, când Partidul PAS a spus că ei au să vină cu vremuri bune”, a conchis Marina Tauber.
După depunera sesizării la Curtea Constituțională, un grup de membri și simpatizanți ai Partidului Șor au organizat un miting de protest în scuarul Teatrului de Operă și Balet.
Fluxul de știri
0