Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Diplomat: Tancurile Abrams și Leopard sunt inferioare tancurilor T-80 rusești

© Sputnik / Mikhail Voskresensky /  / Accesați arhiva multimediaTancul T-80U
Tancul T-80U - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Gavrilov a spus că tancurile Abrams și Leopard sunt inferioare ca performanță față de T-80 rusești
CHIȘINĂU, 26 ian -Sputnik. Tancurile Abrams și Leopard pe care Occidentul le furnizează Ucrainei au performanțe mai slabe decât T-80-urile rusești, consideră Constantin Gavrilov, șeful delegației ruse la discuțiile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor.
"Tancurile sunt aceleași cutii obișnuite echipate cu arme. Abrams și Leopard nu sunt foarte diferite, sunt chiar mai rele decât T-80-urile noastre, armata știe asta", a spus Gavrilov în emisiunea Rossiya 24.
Miercuri, guvernul german a anunțat că a decis să transfere tancurile germane Leopard 2 în Ucraina. Aceasta a fost precedată de o presiune foarte mare din partea reprezentanților partidelor guvernamentale din cabinetul lui Olaf Scholz pentru a lua o decizie pozitivă în această problemă cât mai curând posibil.
Germania intenționează să formeze două batalioane de tancuri. În prima etapă, intenționează să furnizeze o companie de 14 tancuri Leopard 2 de tipul A6 din stocurile Bundeswehr. De asemenea, Berlinul intenționează să organizeze în curând instruirea tanchiștilor ucraineni în Germania.
Pe lângă cele 14 tancuri și antrenamentul echipajelor, se spune că noul pachet de ajutor german pentru Ucraina va include logistică, muniție și întreținere.
Tot miercuri, Casa Albă și-a confirmat intenția de a trimite 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina. Potrivit autorităților americane, livrarea mașinilor va dura câteva luni.
În plus, Washington intenționează să transmită Kievului opt vehicule blindate de recuperare M88 pentru a servi tancurilor.
După cum s-a declarat la Casa Albă, Statele Unite speră că furnizarea de arme Ucrainei nu numai că va ajuta Kievul în apărare, ci îi va permite și să cucerească teritoriile pierdute, inclusiv Crimeea.
Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO din cauza furnizării de arme către Ucraina. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia.
Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a menționat că umflarea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ.
Fluxul de știri
0