Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Concursul în memoria lui Andrei Stenin a anunțat componența juriului internațional 2023

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaAndrei Stenin
Andrei Stenin  - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2023
Abonare
Concursul dedicat memoriei lui Andrei Stenin a anunțat componența juriului internațional pentru anul 2023.
CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. La Moscova a fost anunțată componența juriului internațional al concursului pentru tinerii fotojurnalişti dedicat memoriei lui Andrei Stenin. Echipa de jurizare a celei de a noua ediții a concursului include experți din cadrul celor mai importante medii de informare din lume și reputați fotografi.
Partea internațională a juriului este reprezentată de Lan Hongguang, director adjunct al Departamentului foto al Agenției de presă de stat a Republicii Populare Chineze ”Xinhua”, fotograful Agenției oficiale de presă a Republicii Islamice Iran IRNA Mehdi Bolurian, fotojurnalistul senior al celei mai mari agenții de presă turce, ”Anadolu”, Sefa Karacan, fotograful independent din Argentina Juan Cañete, ale cărui proiecte sunt expuse pe platformele galeriilor din America Latină și Europa.
Rusia este reprezentată în juriul Concursului ”Stenin” de Pavel Volkov, fotoreporter în cadrul Centrului Informațional Multimedia ”Izvestia”, lector la Facultatea de Jurnalism a Universității de Stat din Moscova ”M.V. Lomonosov”. Pavel este de asemenea multiplu câștigător al concursului ”Stenin” în diverși ani și deținător al unor prestigioase premii rusești și internaționale în domeniul fotografiei.
În 2023, profesioniștii din domeniul fotografiei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 33 de ani, își pot depune lucrările pe site-ul concursului, în limbile rusă, engleză și chineză.
Numărul nominalizărilor și categoriilor a rămas neschimbat în 2023: patru nominalizări – ”Știri principale”, ”Sport”, ”Planeta mea” și ”Portret. Un erou al timpului nostru” și două categorii – „Lucrări separate” și „Serii”. La fiecare dintre nominalizări poate fi depusă câte o lucrare aparte și o serie. Primirea ofertelor de concurs este deschisă până pe 28 februarie 2023, ora 23:59 (ora Moscovei) inclusiv.
Fondul de premii al concursului în 2023 va constitui 125, 100 și 75 de mii de ruble pentru locurile unu, doi și trei la fiecare nominalizare. Câștigătorul premiului principal al Concursului ”Stenin” - Grand Prix - va primi 700 de mii de ruble.
Cel de al nouălea concurs în memoria lui Andrei Stenin va păstra de asemenea tradiția turneelor ​​expoziționale ale câștigătorilor săi prin orașe rusești și din străine. Road-show-ul le oferă tinerilor fotoreporteri posibilitatea de a-şi demonstra lucrările publicului din întreaga lume, de a atrage atenţia asupra celor mai presante probleme şi provocări ale contemporaneității. Geografia expozițiilor concursului a unit de la lansarea sa în 2014 deja peste patruzeci de orașe din Europa, Asia, America Latină, Africa și Orientul Mijlociu.

Despre concurs

Concursul internațional de fotojurnalism ”Andrei Stenin”, organizat de grupul media ”Rossia Segodnia” sub egida Comisiei Federației Ruse pentru UNESCO, își propune să sprijine tinerii fotografi și să atragă atenția societății asupra scopurilor fotojurnalismului modern. Aceasta este o platformă pentru tineri fotografi – talentați, sensibili și deschiși pentru tot ce este nou, unde ei ne atrag atenția asupra oamenilor și evenimentelor din preajma noastră.
Partenerii media internaționali ai competiției sunt: ​​Agenția de presă și radio Sputnik (Internațional), canalul TV și portalul RT (Internațional), mediaholdingul Independent Media (Africa de Sud), Agenția de presă ANA (Africa de Sud), Shanghai United Media Group (SUMG) (China), portalul Internet al ziarului China Daily (China), portalul Internet The Paper (China), reţeaua media Al Mayadeen (Liban).
În fotografie: participanți la manifestația de susținere a integrării europene a Ucrainei de pe Strada Hrushevsky din Kiev
 - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2022
Galerie foto
Adevărul războiului prin prisma lui Andrei Stenin - fotografie
Fluxul de știri
0