Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

După 4 zile, incendiul din Portul Giurgiulești a fost lichidat

Giurgiulești - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2023
Abonare
După 4 zile de luptă cu flăcările, incendiul izbucnit la rezervorul nr.2 din Portul Internațional Liber Giurgiulești a fost lichidat de pompieri.
CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Incendiul din portul Giurgiulești a fost abia astăzi stins complet, la ora 13.23, la patru zile de la declanșarea incendiului. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
”În după amiaza zilei de 24 ianuarie angajații IGSU din sudul țării au lichidat incendiul izbucnit la rezervorul nr. 2 în care se păstra o cantitate de 500 tone de șrot de semințe de floarea soarelui. Focarul a fost stins complet la ora 13:23 după ce pe parcursul a patru zile pompierii au depus eforturi pentru a lichida arderea. La fața locului permanent au activat angajații IGSU și au asigurat securitatea antiincendiară pentru infrastructura din zonă și a obiectivelor din Portul Internațional Liber Giurgiulești”, anunță IGSU.
Totodată, IGSU subliniază că datorită intervenției salvatorilor riscurile au fost diminuate, iar tehnica grea a reușit să dezasambleze toate componentele rezervorului.
Tot astăzi, serviciul de presă al Guvernului a anunțat că Inspectoratul pentru Protecția Mediului a dispus sistarea, începând cu ziua de astăzi, a activității „Danube Oil Company”, până la remedierea încălcărilor depistate. Agenția pentru Supraveghere Tehnică a dispus demolarea silozurilor neconforme, materialele controalelor urmând să fie transmise Procuraturii pentru examinare.
️Guvernul mai anunță că în urma controalelor s-a depistat că agentul economic activa în lipsa avizului expertizei ecologice a obiectului, a autorizației de mediu pentru emisia de poluanți în atmosferă și în condițiile în care nu erau stabilite normative ale emisiilor admisibile.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2023
Societate
Procuratura Generală s-a autosesizat în cazul incendiilor la Portul Giurgiulești
Fluxul de știri
0