Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Voce din Germania, despre ultima șansă a Ucrainei

© Photo : U.S. Army / Gertrud ZachTancurile germane Leopard 2
Tancurile germane Leopard 2 - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2023
Abonare
Hill: Refuzul SUA și al Germaniei de a oferi tancuri Abrams și Leopard 2 va conduce la înfrângerea grabnică a Forțel or Armate ale Ucrainei.
CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Refuzul Statelor Unite și al aliaților săi de a furniza tancuri grele Forțelor Armate ale Ucrainei ar putea duce la înfrângerea Ucrainei, a scris veteranul războiului din Vietnam Jim Jones într-un articol pentru The Hill.
„Nu va exista a doua șansă, iar probabilitatea de a obține succes este în scădere”, a spus el.
Ultima șansă pentru Kiev, potrivit lui Jones, ar putea fi furnizarea de arme ofensive mai grele, inclusiv tancuri americane Abrams și cele germane Leopard 2, pe care țările occidentale au refuzat să le transmită Forțelor Armate ale Ucrainei.
Potrivit armatei, acum însăși existența Ucrainei poate fi pusă sub semnul întrebării, iar înfrângerea lui Zelenski va echivala cu eșecul Occidentului în confruntarea cu Rusia, deoarece sprijinul pentru regimul de la Kiev drenează foarte mult NATO.
Vineri, Reuters a raportat, citând un oficial al administrației americane, că oficialii americani au îndemnat autoritățile de la Kiev să se abțină de la o operațiune ofensivă împotriva Rusiei până la obținerea unui nou pachet de ajutor și atâta timp cât armata ucraineană nu este antrenată.
În același timp, după cum a declarat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, după o întâlnire a grupului de contact al țărilor NATO la baza aeriană Ramstein, aliații nu au reușit să ajungă la un consens în problema aprovizionării Ucrainei cu tancuri germane Leopard.
După cum a scris anterior ziarul Süddeutsche Zeitung, citând surse, cancelarul german Olaf Scholz, într-o conversație cu Joe Biden, a precizat că Germania va furniza Ucrainei tancuri Leopard 2 doar dacă partea americană va ofri Kievului tancurile Abrams. Această informație este infirmată public în Germania.
Moscova a afirmat în mod repetat că furnizarea de arme occidentale doar întârzie rezolvarea conflictului și nu va aduce nimic bun în Ucraina, iar transportul cu arme devine un obiectiv legal pentru armata rusă.
Fluxul de știri
0