Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Reacție dură cu privire la modul în care Ucraina îi tratează pe români

© rostonline.roDan Puric
Dan Puric - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2023
Abonare
Dan Puric a avut declarații dure la adresa Ucrainei din cauza umilirii preoților români și acuză Kievul de act premeditat de a chiureta elementul etnic românesc
BUCUREŞTI, 22 ian – Sputnik, Marius Holdean. Dan Puric a făcut declarații cu privire la coșmarul pe care îl trăiesc preoții și călugării români de la bisericile și mănăstirile din Ucraina după ce Mitropolitului Longhin, pe numele de mirean Mihail Jar, a rupt tăcerea și a povestit la România TV cum au fost atacați de soldații lui Zelenski.
„Au început să se lupte cu biserica canonică, cu credința în Dumnezeu, cu noi care suntem aici, oamenii care ne sună, nici nu știm ce să credem. Nu ne temem de nimic, dragii mei. S-a început o luptă pe viață și pe moarte cu biserica. Am fost și suntem, după cum ați auzit la Mitropolia din Cernăuți, au intrat cu autometele, au pus pe mitropoliți la perete, strigau să le dăm cheile, dragii mei, nu am nimic decât ce aparține. La noi au venit cu bine, au vorbit frumos, dar așteptăm în fiecare zi, nu putem dormi liniștiți în casă, te înspăimântă, ba că ne iau copii, dar ce am făcut rău, nu am încălcat legile, am dreptul să-mi iubesc credința, dacă ne ia asta nu mai avem nimic”, a spus Mitropolitul Longhin.
Revoltat de aceste dezvăluiri, Dan Puric spune că acest comportament al Kievului este o provocare și, în același timp, o consecință deoarece Ucraina stăpânește ilegitim teritorii românești și România a confirmat acest lucru printr-un act de trădare națională semnat la vremea aceea de președintele statului român.
”Ne-am vândut teritoriile și frații de dragul de a intra în NATO. Am intrat în NATO printr-un act de trădare națională, iar Ucraina avea să între în UE printr-un act de terorism. Astea sunt efectele aproape normale. Consecințele aproape normale ale unei cauze clare. Clasa politică din România trădătoare a creat-o. E că într-o boală”, a mai spus Dan Puric.
El se întreabă ce să facă poporul român în situația aceasta, să stea impasibil la faptul că acolo se întâmplă atrocități?
”Gândiți-vă că e un act premeditat de a chiureta un element etnic românesc. Nu mă refer că sunt 500 de mii de români acolo. Chiuretarea unui elementul etnic românesc pentru o viitoare Ucraina”, a mai spus Dan Puric cu referire la acțiunile lui Zelenski împotriva minorităților.
Fluxul de știri
0