Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița dispune verificări la toate silozurile din țară

© Sputnik / Rodion ProcaNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2023
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a anunțat că vadisopune dispune verificări la toate silozurile din țară după indendiul la silozul din Portul Giurgiușești.
CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Guvernul a distribuit pe rețele de socializare un mesaj al prim-ministrului Natalia Gavrilița, în care aceasta se arată revoltată de neglijnța celor de la Portul Giurgiulești, care a dus la izbucnirea incendiului la un siloz. Gavrilița spune că responsabilii de producerea incendiului trebuie să poarte toată răspunderea și să-i despăgubească pe cei care au avut șui mai aude suferit.
Iată mesajul prim-ministrului.
“Este inacceptabil ca oamenii să sufere din cauza iresponsabilității unor agenți economici. La începutul săptămânii trecute, am cerut tuturor ministerelor responsabile să investigheze rapid cauzele incendiilor repetate de la silozurile din portul Giurgiulești și să dispună măsurile necesare pentru înlăturarea consecințelor și prevenirea incidentelor de acest fel pe viitor.
Am cerut și cercetarea motivelor neimplementării la timp a concluziilor anterioare ale comisiilor interministeriale din ultimele luni ale anului trecut. Instituțiile statului continuă să lucreze și vor veni cu informații adiționale.
Orice încălcări în procesul de construcție și exploatare vor fi sancționate conform legii, iar consecințele pentru oamenii din zonă, care au de suferit, dar și pentru mediu, trebuie să fie despăgubite. În contextul celor întâmplate, voi dispune verificări la toate silozurile din țară pentru a evita astfel de incidente pe viitor.”
Fluxul de știri
0