Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bulgaria declară că nu are nicio implicare în atacul terorist la podul din Crimeea

Sofie, Bulgaria - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2023
Abonare
Procurorul șef al Bulgariei Geshev a declarat că Sofia nu a fost implicată în atacul terorist de pe podul din Crimeea.
CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Procurorul șef al Bulgariei, Ivan Geshev, a declarat că procurorii bulgari au stabilit neimplicarea țării în atacul terorist de pe podul din Crimeea, transmite postul de radio BNR.
Potrivit lui Geshev, colegii săi de la procuratura din Sofia au stabilit că Bulgaria „nu are nimic de-a face” cu atacul. Potrivit procurorului, declarațiile despre „urma bulgară” în ceea ce s-a întâmplat sunt „un atac hibrid rusesc asupra comunității europene”.
Pe podul din Crimeea, pe 8 octombrie 2022, dimineața devreme, un camion a fost aruncat în aer. Drept urmare, șapte rezervoare de combustibil ale trenului feroviar au luat foc și două trave de automobil ale podului s-au prăbușit parțial. Președintele rus, Vladimir Putin, a numit incidentul un atac terorist.
FSB al Rusiei a raportat că organizatorul atacului terorist la podul din Crimeea a fost principalul departament de informații al Ministerului ucrainean al Apărării. Potrivit FSB, dispozitivul exploziv a fost camuflat în role cu folie de polietilenă de construcție pe 22 de paleți cu o greutate totală de aproape 22,8 tone și trimis din portul Odesa în orașul bulgar Ruse la începutul lunii august.
Roman Solomko a fost numit unul dintre cei implicați în organizarea transportului de mărfuri din Bulgaria către portul Poti (Georgia), iar apoi către Armenia. FSB a anunțat că cinci cetățeni ai Rusiei, trei cetățeni ai Ucrainei și Armeniei, care au participat la pregătirea crimei, au fost reținuți.
Fluxul de știri
0