Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu spune că vrea în NATO folosind un efufemism

© Sputnik / OsmatescoПрезидент Молдовы Майи Санду
Президент Молдовы Майи Санду - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2023
Abonare
Sandu declară presei americane căar vrea ca Republica Moldova să adere la o alianță militară mai largî, dar evită să pronunțe numele NATO.
CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Președintele Maia Sandu a declarat pentru POLITICO că are loc o „discuție serioasă” despre aderarea Republicii Moldova la o alianță militară mai largă.
„Acum, are loc o discuție serioasă... despre capacitatea noastră de a ne apăra singuri, dacă o putem face singuri sau dacă ar trebui să facem parte dintr-o alianță mai mare”, a spus ea. „Și dacă ajungem, la un moment dat, la concluzia ca națiune că trebuie să renunțăm la neutralitate, acest lucru ar trebui să se întâmple printr-un proces democratic.”
Potrivit POLITICO, în răspunsul ei, Sandu a avut grijă să nu facă referință directă la NATO, pentru ca, spune publicația, casă nu-l provoace pe „președintelui rus Vladimir Putin, care încearcă deja să destabilizeze guvernul pro-UE al Moldovei”, dat fiind că “Rusia ar fi avertizat împotriva cooperării militare suplimentare între Moldova și aliații occidentali”.
Fluxul de știri
0