Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova a avertizat care pot fi consecințele sistării RT în Franța

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaRT France
RT France   - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul de Externe: Moscova va răspunde la blocarea conturilor RT France, măsurile vor afecta mass-media franceză din Rusia.
CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Moscova va răspunde la blocarea conturilor RT France în Franța, a anunțat pentru RIA Novosti Ministerul rus de Externe.
Moscova a avertizat că acest lucru va duce la măsuri de răspuns împotriva presei franceze din Rusia.
„Acestea (măsurile de răspuns) vor fi de așa natură căvor fi bine ținute minte dacă autoritățile franceze nu încetează să terorizeze jurnaliştii ruşi”, au adăugat diplomaţii.
Șeful redacției postului de televiziune, Ksenia Fedorova, a anunțat cu o zi înainte că au fost blocate conturile RT France.
Potrivit ei, banca a explicat că acţionează la ordinele autorităţilor în cadrul celui de-al nouălea pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei adoptat în decembrie. Asta chiar dacă RT France nu figurează pe lista sancțiunilor și are dreptul de a lucra în Franța.
Situația cu mass-media rusă în Occident a devenit din ce în ce mai dificilă în ultimii ani. În noiembrie 2016, Parlamentul European a adoptat o rezoluție care afirmă necesitatea de a contracara mass-media rusă, în timp ce Sputnik și RT au fost numite drept principalele amenințări.
În luna martie a anului trecut, Uniunea Europeană a interzis distribuirea semnalului și a conținutului acestor instituții media, inclusiv RT France. Autoritatea de reglementare a presei franceze a anunțat suspendarea imediată a difuzării postului TV în țară. RT France a contestat decizia în instanța UE, dar aceasta a respins cererea.
După cum a remarcat șeful Federației Europene a Jurnaliştilor, Ricardo Gutierrez, interzicerea mass-mediei ruse în Uniunea Europeană a creat un precedent periculos care reprezintă o ameninţare la adresa libertăţii presei.
Fluxul de știri
0