Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: După înlăturarea lui Stoianoglo, PAS a inițiat masiv dosare împotriva opoziției

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Abonare
Fostul președinte al Moldovei a declarat că i s-au făcut în repetate rânduri ”aluzii” că ar trebui să plece din țară țara.
CHIȘINĂU, 19 ianuarie - Sputnik. După demiterea procurorului general, Alexandru Stoianoglo, partidul PAS aflat la guvernare a început să inițieze în masă dosare politice împotriva opoziției, a declarat fostul președinte Igor Dodon pentru Sputnik Moldova.
El a venit joi la Curtea Supremă de Justiție pentru a participa la ședința la care, potrivit acestuia, vor fi discutate chestiuni procedurale.
„Represiunile în masă nu au început astăzi, nu ieri, ci încă în 2021, după ce l-au înlăturat ilegal pe procurorul țării noastre, Stoianoglo. Imediat după aceea, peste câteva săptămâni, au fost deschise primele dosare penale politice. În timpul mandatului lui Stoianoglo în țară practic nu au existat astfel de dosare”, a menționat Dodon.
Ex-președintele a declarat că în privința lui au fost pornite peste 10 dosare penale și, de asemenea, a fost amenințat în repetate rânduri și i s-a dat de înțeles că ar trebui să părăsească țara.
"Noi purcedem acum la discutarea bazei probatorii și altor argumente din partea procurorilor. Nu au niciun fel de probe concrete, martorii lor sunt falși, aceștia sunt oponenții mei politici. Sunt sigur că vom dovedi în instanță că adevărul este de partea noastră", a conchis Dodon.
Первое заседание по делу Игоря Додона под названием Energocom - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Politică
ULTIMA ORĂ! Igor Dodon poate părăsi țara
Amintim că, pe 5 octombrie 2021, procurorul general Alexandru Stoianoglo a fost reținut de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), după care i-au fost percheziționate domiciliul și biroul. Peste trei zile, instanța l-a plasat pe procurorul general în arest la domiciliu. Ședințele de judecată în dosarul penal împotriva fostului președinte al Republicii Moldova au început în octombrie 2022.
Potrivit acuzațiilor care i-au fost aduse, lui Igor Dodon i se incriminează luarea de mită de până la 1 milion de dolari de la fostul lider al Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc. Acești bani ar fi fost ceruți chipurile de fostul președinte pentru achitarea cheltuielilor curente ale Partidului Socialist, inclusiv pentru plata salariilor angajaților acestei formațiuni politice.
Igor Dodon resping acuzațiile și afirmă că dosarele împotriva lui au fost deschise din motive politice.
Fluxul de știri
0