Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia intensifică exporturile de GNL

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaTanker LNG
Tanker LNG - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Abonare
Moscova se adaptează la situaţia reducerii livrărilor de gaze prin conducte către UE, a spus viceprim-ministrul Aleksandr Novak.
BUCUREŞTI, 18 ian 2023 – Sputnik. Doina Crainic. Exporturile rusești de gaze naturale lichefiate (GNL) au crescut cu 8% anul trecut, în contextul în care livrările prin conducte către UE au fost reduse din cauza sancțiunilor occidentale și a sabotării conductelor Nord Stream, a declarat luni viceprim-ministrul Aleksandr Novak, citat de RT.
Rusia a exportat un total de 46 de miliarde de metri cubi (bcm) de GNL anul trecut. Anterior, Novak a prezis că exporturile către UE se vor ridica la 21 de miliarde de metri cubi până la sfârșitul anului 2022, în timp ce producția va crește cu 8,7%.
Vorbind la o întâlnire cu prim-ministrul Mihail Mişustin, Novak a spus că exporturile de gaze prin conducte au fost reduse în urma „sancțiunilor și sabotării conductelor Nord Stream și Nord Stream 2”.
„Livrările de gaz au crescut prin conducta Power of Siberia către Republica Populară Chineză, iar volumul livrărilor s-a ridicat la un record de 15,5 miliarde de metri cubi”, a adăugat viceprim-ministrul.
Luni, cel mai mare producător independent de gaze din Rusia, Novatek, a emis un raport care arată că, potrivit estimărilor preliminare, exporturile ruseşti de GNL au crescut cu 6,3% în 2022 față de un an mai devreme, ajungând la 8,45 miliarde bcm.
Pe parcursul anului, compania a crescut cu aproximativ 13,5% livrările de GNL către Europa de la fabrica sa Iamal LNG din Arctica, potrivit calculelor cotidianului rus Kommersant.
Fluxul de știri
0