Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a făcut totul pentru a soluționa pașnic situația din Donbas – Putin

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Putin a declarat că Rusia a făcut totul pentru a soluționa situația din Donbas prin mijloace pașnice.
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Rusia a făcut totul pentru a reglementa situația din jurul Donbasului prin mijloace pașnice, dar acest lucru a fost imposibil prin definiție, a declarat miercuri președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la o întâlnire cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și locuitorii Leningradului asediat.
El a menționat că Rusia nu a putut să nu reacționeze la evenimentele care au avut loc în Ucraina începând cu 2014, inclusiv exterminarea populației de limbă rusă.
"Noi am răbdat mult timp, am încercat mult timp să ne înțelegem. După cum se dovedește acum, am fost pur și simplu duși de nas, înșelați. Nu este prima dată când ni se întâmplă așa ceva. Totuși, noi am făcut tot posibilul pentru a soluționa această situație prin mijloace pașnice. Acum a devenit evident că aceasta a fost imposibil prin definiție", a constatat Putin.
După cum a explicat Vladimir Putin, în acest timp „inamicul se pregătea pentru a duce tot acest conflict într-o fază acută și fierbinte”. „Nouă nu ne-a rămas nimic altceva decât ceea ce facem acum”, a conchis el.
Fluxul de știri
0