Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Regizor rus câștigător de Oscar critică „tsunamiul de ipocrizie” al Occidentului

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Accesați arhiva multimediaNikita Mihalkov
Nikita Mihalkov - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cât încă mai este timp, Occidentul ar trebui să reflecteze la faptul că Rusia a respins ipocrizia sa „devastatoare”, a avertizat luni regizorul rus câștigător de Oscar Nikita Mihalkov.
BUCUREŞTI, 18 ian – Sputnik, Doina Crainic. Cât încă mai este timp, Occidentul ar trebui să reflecteze la faptul că Rusia a respins ipocrizia sa „devastatoare”, a avertizat luni regizorul rus câștigător de Oscar Nikita Mihalkov, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor Consiliului European.
Mesajul său vine după ce UE l-a introdus pe lista sa de sancțiuni pentru susținerea operațiunii militare a Rusiei în Ucraina, precum şi pentru susținerea referendumului din 2014 din Crimeea și a acuzațiilor Moscovei cu privire la biolaboratoarele finanțate de SUA în Ucraina. Lista neagră a UE, introdusă luna trecută împreună cu cel de-al nouălea pachet de sancțiuni, a inclus numele altor 140 de persoane și ale 49 de entități juridice.
Mihalkov, în vârstă de 77 de ani, este unul dintre cei mai de seamă regizori ai Rusiei și a câştigat un Oscar și două premii Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția, printre alte premii. Din 2011, el găzduieşte propriul său spectacol autofinanțat denumit „Besogon”, în care își împărtășește opiniile personale cu privire la o serie de chestiuni culturale și religioase și răspunde la întrebări de la spectatori.
În scrisoarea sa, Mihalkov a subliniat că este doar un artist rus și nu un politician sau oficial guvernamental. Potrivit regizorului, membrii Consiliului UE, care „consideră [că fac parte] dintr-o societate civilizată, democratică”, au sancționat în realitate o persoană pentru că și-a exprimat opinia personală în propria sa țară folosind propria limbă, adresându-se propriului popor, într-o emisiune pe care şi-o finanțează personal.
Potrivit regizorului, aceasta arată că faptele despre care a vorbit au deranjat UE, care, potrivit lui Mihalkov, și-a orbit populaţia cu propagandă dictată de Washington.
„Vreau să-mi exprim recunoștința pentru că mi-aţi recunoscut activitățile, fiindcă, altfel, nu-mi pot explica frica voastră de adevăr, ceea ce, mai devreme sau mai târziu, va duce la înfiinţarea unui tribunal internațional format din acele țări și popoare care astăzi așteaptă victoria noastră, dar nu au nici puterea, nici oportunitatea de a exprima deschis acest lucru”, a scris regizorul, citat de RT.
Mihalkov a avertizat că, în curând, sute de milioane de oameni obișnuiți din „Europa civilizată”, care au fost „anesteziaţi de o viață confortabilă sub umbrela nucleară americană”, se va trezi și vor spune liderilor lor un „nu” răsunător. El a adăugat că acest lucru s-a întâmplat deja cu Rusia și președintele său, Vladimir Putin, despre care regizorul a spus că este singurul lider mondial care stă astăzi împotriva „tsunamiului devastator de ipocrizie” al Occidentului.
Никита Михалков в роди главаря банды на съемках фильма «Свой среди чужих, чужой среди своих», 1974 год - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2020
Zece capodopere ale lui Nikita Mihalkov
Fluxul de știri
0