Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Însuși Occidentul a rupt cooperarea în mai multe domenii, a spus Lavrov

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaMinistrul rus de Externe, Serghei Lavrov
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Abonare
Lavrov: Moscova nu trebuie să manifeste inițiative pe chestiunile în care însuși Occidentul a oprit cooperarea.
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Partea rusă consideră că nu trebuie să dea dovadă de inițiativă în acele domenii de cooperare cu Occidentul pe care însuși acesta le-a închis, inclusiv cooperarea cu Consiliul Europei, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul conferinței de presă în care a făcut totalurile anului 2022.
„Cred că, în principiu, în această etapă nu trebuie să avem nicio inițiativă în acele domenii pe care Occidentul însuși le-a închis, inclusiv cooperarea ruptă cu Consiliul Europei, de care toată lumea era atât de mândru”, a spus el.
„Mai mult, există câteva zeci de convenții în Consiliul Europei care nu necesită a fi membru al Consiliului Europei, dar vă permit să participați la aceste convenții, așa că Occidentul a decis să excludă Rusia și de aici, creând obstacole discriminatorii pentru participarea reprezentanților noștri la lucrările structurilor relevante ale acestor convenții, care sunt deschise celor care nu sunt membri ai Consiliului”, a explicat ministrul rus de Externe.
Fluxul de știri
0