Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

India a început să producă puști de asalt rusești AK-203

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaPrezentarea armei de asalt Kalașnikov la un salon de arme
Prezentarea armei de asalt Kalașnikov la un salon de arme  - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Abonare
Rosoboronexport a anunțat începerea producției de puști de asalt AK-203 Kalașnikov în India
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Întreprinderea ruso-indiană Indo-Russian Rifles Private Limited a început producția de puști de asalt AK-203 pentru Forțele Armate ale Indiei, a informat serviciul de presă al Rosoboronexport.
„Odată cu lansarea producției în serie a puștilor de asalt AK-203 Kalașnikov, armele de calibru mic de înaltă calitate, convenabile și moderne vor începe să fie furnizate forțelor de securitate din India. Modelul combină ergonomia excelentă, adaptabilitatea la utilizator și caracteristicile de înaltă performanță, este unul dintre cele mai bune modele din lume”, a declarat Serghei Cemezov, director general la Rosteh.
El a amintit că Rusia și India au relații de parteneriat de încredere. Cemezov a spus că construcția întreprinderii comune de armament este unul dintre rezultatele importante ale cooperării militaro-tehnice dintre cele două țări.
Serviciul de presă al exportatorului special rus a menționat că Rosoboronexport își propune să lucreze pe baza condițiilor ToT (transfer de tehnologie) propuse de partea indiană.
„Planurile de producție ale întreprinderii mixte prevăd localizarea 100% a producției de puști de asalt AK-203 în India. În plus, în viitor, societatea comercială mixtă poate crește producția și poate moderniza elaborarea pentru a produce modele promițătoare pe platforma puștii de asalt Kalașnikov, a mai precizat serviciul de presă al exportatorului special rus.
Potrivit directorului general al Rosoboronexport, Alexander Miheev, întreprinderea Korwa Ordnance Factory din Amethi (Uttar Pradesh) a produs primul lot de AK-203 de 7,62 mm.
Potrivit acestuia, în curând vor începe livrările de puști de asalt către armata indiană.
„În același timp, capacitatea uzinei permite echiparea completă a personalului altor structuri de forță din India cu puști de asalt AK-203, care, datorită adaptabilității lor ridicate, sunt potrivite pentru diverse scopuri. În plus, societatea mixtă va putea să-și exporte produsele în țări terțe”, a adăugat Mikheev.
Întreprinderea mixtă Indo-Russian Rifles Private Limited respectă pe deplin conceptul Make in India și regulile DAP-2020. Astăzi, India este prima țară străină care a început să producă seria „200” de puști de asalt a mărcii renumite Kalașnikov.
Fluxul de știri
0