Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șoigu a anunțat schimbări de amploare în armata rusă

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Șoigu
Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul rus al Apărării va realiza începând cu 2023 și până în 2026 schimbări de amploare în armata rusă.
CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Schimbările de amploare în armata rusă, cum ar fi creșterea numerică a acesteia până la 1,5 milioane de oameni, vor fi realizate în perioada 2023-2026, a comunicat serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federației Ruse.
”Președintele Federației Ruse a decis o creștere numerică a Forțelor armate până la un milion și jumătate de militari. Asigurarea garantată a securității militare a statului, apărarea noilor subiecți și a obiectivelor de importanță critică ale Federației Ruse sunt posibile doar prin consolidarea componentelor structurale cheie ale Forțelor Armate”, este citat ministrul în comunicat.
Este vorba inclusiv despre o despre noua divizare militar-administrativă a Rusiei.
Se menționează că aceste schimbări vor necesita decizii competente din partea tuturor adjuncților ministrului Apărării, a comandanților șefi ai categoriilor de forțe armate, comandanților trupelor districtelor militare.
„Șoigu a atras o atenție deosebită asupra faptului că toate măsurile trebuie unificate în cadrul unui Plan complex de creștere a componenței și numărului trupelor Forțelor Armate ale Rusiei și sincronizate cu termenele livrărilor de armamente, tehnică militară și specială și mijloace materiale conform comenzii de stat, construcția infrastructurii pentru desfășurarea trupelor și asigurarea cu resursele corespunzătoare”, este menționat în comunicat.
Ministrul a indicat de asemenea asupra importanței completării trupelor cu militari prin contract, sporirea numărului de poligoane, inclusiv în noile teritorii ale Rusiei, precum și revizuirea programelor de pregătire în concordanță cu necesitățile armatei.
Rusia desfășoară din 24 februarie trecut o operațiune militară specială, al cărei scop final, după cum a fost definit de către Putin, este eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei.
Pe acest fundal, SUA și aliații lor din NATO continuă să pompeze către regimul de la Kiev armamente în valoare de zeci de miliarde de dolari. Moscova a declarat în repetate rânduri că furnizarea de arme occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transporturile de arme devin ținte legitime pentru armata rusă.
Fluxul de știri
0