Republica Moldova a intrat în cursa înarmărilor

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova
Militari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2023
Abonare
Prezent la București, la sărbătoarea Zilei Culturii Naționale a României, președintele Parlamentului din Republica Moldova a vorbit despre cum se înarmează țara sa, oficial stat neutru.
BUCUREȘTI, 17 ian -Sputnik, Bogdan Duca. Invitat de guvernul României să participe la festivitățile prilejuite de Ziua Culturii Naționale din România (și ziua poetului Mihai Eminescu), președintele legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, a fost alături de premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei, Marcel Ciolacu și alți oficiali români, la un eveniment organizat de Opera Națională din București.
Cu acest prilej, oficialul din Republica Moldova a declarat că țara sa, cea mai săracă țară din Europa, duce o amplă politică de înarmare.
”Noi am dublat practic bugetul pentru apărare. Mai avem mult până a asigura pe bune spaţiul aerian, a-l proteja. Faptul că suntem prin Constituţie stat neutru nu ne scuteşte de obligaţia de a investi în apărare. Noi o să continuăm să facem lucrul acesta, cu resursele noastre, dar şi cu ajutorul partenerilor noştri”, a spus preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.
Acesta a mai considerat orice critică adusă politicii de înarmare a regimului Maia Sandu nu poate să vină decât din partea filo-rușilor. ” „Toate acţiunile pe care le-am luat până acum şi au stârnit un val de critici din partea coloanei a 5-a pe care o avem noi din păcate au fost acţiuni care au fost corecte.”
Deci, cu alte cuvinte, orice opoziție la regimul Sandu este filo-rusă.
Fluxul de știri
0