Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a vorbit despre dinamica pozitivă a economiei ruse

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел заседание Госсовета по вопросам реализации молодёжной политики
Президент РФ В. Путин провел заседание Госсовета по вопросам реализации молодёжной политики - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2023
Abonare
Președintele Putin a declarat că PIB-ul Federației ruse a scăzut cu doar 2,1% în 11 luni
CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Vladimir Putin a avut o întrevedere cu membrii Guvernului pe probleme economice.
În primul rând, președintele a propus să se discute despre indicatori cheie ai economiei atât în ​​țară, cât și pe piețele globale. El a subliniat că dinamica în acest domeniu anul trecut a fost una pozitivă.
Potrivit lui Putin, PIB-ul timp de 11 luni a scăzut cu doar 2,1 la sută, până la sfârșitul anului se așteaptă să scadă cu 2,5 la sută.
Șeful statului a mai cerut menținerea trendului pozitiv în dezvoltarea economiei, evidențiind ritmurile de creștere din complexele agroindustriale și militaro-industriale. În ceea ce privește acestea din urmă, așa cum a subliniat Putin, unele întreprinderi au trecut la lucrul non-stop, lucrând la turații.
În plus, președintele a atras atenția asupra situației dintr-o serie de industrii orientate spre piața externă. În special, au discutat situația în domeniul prelucrării lemnului.
Putin a cerut să se renunțe la exportul de lemn rotund cât mai curând posibil și să-l furnizeze doar pe piața internă. De asemenea, el a anunțat necesitatea de a organiza o ședință separată pe această temă.
Șeful statului a atins și subiectul resurselor energetice. Potrivit acestuia, în ciuda sancțiunilor, producția de petrol a crescut cu aproximativ două procente. Respectiv, datorită creșterii prețurilor mondiale la gaze, întreprinderile rusești au majorat plățile către buget cu zece procente.
Putin a menționat, de asemenea, problemele legate de angajarea pe fracțiune de normă și salariile în unele regiuni. El a cerut autorităților locale și guvernului să remedieze situația din acest domeniu. Președintele a menționat că inflația afectează direct veniturile rușilor și a cerut o creștere tangibilă a profiturilor acestora, transmite RIA Novosti.
Fluxul de știri
0