Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Dreapta din Germania vrea gaze de la ruși

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaGazoduct
Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dreapta germană vrea normalizarea - fie și într-un viitor mai îndepărtat- a relațiilor cu Federația Rusă. De aceea, gazoductul Nord Stream, consideră un oficial CDU, trebuie reparat de urgență.
BUCUREȘTI, 17 ian -Sputnik. Germania va trebui să revină urgent la gaze naturale ieftine, după încheierea conflictului din Ucraina, spune Michael Kretschmer, ministrul președinte al landului Saxonia și vicepreședinte al Uniunii Creștin Democrate (CDU).
Într-un interviu acordat pentru Funke Mediengruppe, oficialul creștin democrat spune că soluția gazelor naturale lichefiate, foarte scumpe, este și trebuie să fie doar o soluție de moment, fără să corespundă intereselor naționale germane.
„Trebuie să avem o opțiune de a cumpăra altceva decât gazul lichefiat scump de după război. Trebuie să evaluăm din ce țară putem cumpăra alternative mai ieftine, corespunde intereselor noastre naționale”, a spus politicianul.
De aceea, consideră Kretschmer, este obligatoriu ca infrastructura Nord Stream să fie reparată și să fie protejată de alte daune, pentru ca, după terminarea conflictului să poată să reia transportul de gaze naturale dinsrep Rusia.
„Operatorul trebuie să se asigure că conducta poate fi reparată. Dacă avaria nu este reparată, Nord Stream va deveni inutilizabil pentru o lungă perioadă de timp”, a spus el.
Fluxul de știri
0