Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce a avut loc incendiu din Portul Giurgiulești

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPortul Giurgiulești
Portul Giurgiulești  - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2023
Abonare
Agenția pentru Supraveghere Tehnică informează că incendiul la rezervorul de cereale din Portul Internațional Liber Giurgiulești a avut loc din cauza nerespectării normelor de exploatare și depozitare.
CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Potrivit Agenției, în urma examinării circumstanțelor în care s-a produs incendiu, s-au constatat mai multe nereguli. S-a constatat că depozitul de turte, la care s-a produs avaria, nu se atribuie la categoria obiectelor supuse supravegherii tehnice de stat în domeniul securității industriale.
„Întreprinderea nu a notificat deținerea obiectului industrial periculos, nu a prezentat documentația de proiect la acest obiect pentru înregistrare și nici nu a solicitat participarea reprezentantului organului de control și supraveghere tehnică de stat la lucrările comisiei de recepție, iar unicul obiect industrial periculos notificat de către agentul economic și înregistrat de către Agenția pentru Supraveghere Tehnică este -Cazangerie cu un cazan de producere a aburului, care utilizează combustibil solid (coji de semințe de floarea soarelui) la Complexul pentru prelucrarea semințelor de floarea soarelui cu capacitatea de 700 tone pe zi”, este precizat într-un comunicat de presă al Agenției.
Anterior IGSU a anunțat că pompierii sunt în continuare la Portul Internațional Liber Giurgiulești. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă asigurarea pazei anti-incendiare.
Potrivit IGSU, după ce luni, 16 ianuarie, în Portul Internațional Liber Giurgiulești, un rezervor cu încărcătură de peste 1 000 de tone s-a prăbușit, echipele de salvatori și pompieri din sudul țării au efectuat lucrări de stingere a incendiului, precum și de evacuare a unor părți componente din rezervorul prăbușit pentru a avea acces către incendiu.
Concomitent au fost efectuate lucrări de răcire a unui alt rezervor din apropiere cu scopul de a preveni o eventuală situație de risc.
În continuare la fața locului activează un post de salvatori și pompieri pentru asigurarea securității anti-incendiare, dar și desfășurarea lucrărilor de stingere.
Fluxul de știri
0