Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un grup de deputați polonezi întreprinde o vizită în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2023
Abonare
Deputații polonei se vor întâlni cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.
CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. În perioada 16 – 18 ianuarie, un grup de deputați polonezi se vor afla într-o vizită la Chișinău. Din delegație fac parte membri ai Comisiei pentru afaceri externe și ai Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene din cadrul Seimului Republicii Polone.
Într-un comunicat al Legislativului Moldovei este menționat că deputații polonezi vor avea o întrevedere cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.
”Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Comisiei politică externă și integrare europeană, ai Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și cu președinta Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Polonă, Larisa Voloh”, mai precizează instituția.
Parlamentarii polonezi se vor mai întâlni de asemenea cu prim-ministra Natalia Gavrilița, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.
În cadrul întrevederilor vor fi abordate mai multe subiecte de actualitate, printre care situația de securitate din regiune, criza energetică și parcursul de integrare europeană a țării noastre, în contextul obținerii statutului de țară candidat la aderarea la UE.
Флаг Германии, Польши и ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2023
Internațional
Polonia a oferit Germaniei ”nota de plată” pentru al doilea război mondial
Fluxul de știri
0