Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Stoltenberg spune că normalizarea relațiilor dintre Occident și Rusia este imposibilă

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2023
Abonare
Secretarul general al NATO Stoltenberg nu se așteaptă la o normalizare a relațiilor dintre Rusia și Occident
CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Normalizarea relațiilor cu Rusia după încheierea conflictului din Ucraina este exclusă, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg , într-un interviu pentru ziarul german Handelsblatt .
"Ca înainte nu va mai fi. Chiar dacă armele vor tăcea în Ucraina, nu trebuie să ne așteptăm că relațiile noastre cu Rusia se vor normaliza", a spus el.
Joi, la o conferință în Norvegia, Stoltenberg a menționat că, indiferent de modul în care se va încheia conflictul ucrainean, trebuie constatat că „situația privind securitatea în Europa s-a schimbat definitiv”. El a acuzat Rusia că încearcă să „controleze țările vecine”. Potrivit șefului alianței, acest lucru pune Rusia într-o poziție de conflict permanent cu Occidentul.
Rusia desfășoară din 24 februarie trecut o operațiune militară specială, al cărei scop final, după cum a fost definit de către Putin, este eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei.
Pe acest fundal, SUA și aliații lor din NATO continuă să pompeze către regimul de la Kiev armamente în valoare de zeci de miliarde de dolari. Moscova a declarat în repetate rânduri că furnizarea de arme occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transporturile de arme devin ținte legitime pentru armata rusă.
Fluxul de știri
0