Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Portul Giurgiulești a luat foc un rezervor de păstrare a grânelor

© Photo : Telegram / IGSU al MAI al RMIncendiu la un rezervor de păstrare a cerealelor din Portul Giurgiulești
Incendiu la un rezervor de păstrare a cerealelor din Portul Giurgiulești - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2023
Abonare
În portul de la Giurgiulești, din cauza incendiului, s-a prăbușit o cisternă în care se păstrau peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui.
CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Pompierii din sudul Moldovei au intervenit astăzi la stingerea unui incendiu produs la un rezervor de păstrare a cerealelor din Portul Internațional Liber Giurgiulești.
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, apelul la 112 a fost recepționat luni dimineață, la ora 7:10. Pentru intervenție la fața locului au fost expediate șase echipaje cu un efectiv de 20 de salvatori și pompieri.
IGSU precizează că urma incidentului nu au fost raportate victime. Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei.
Instituția a amintit că, pe data de 15 septembrie 2022, pe teritoriul portului a fost înregistrat primul incident cu prăbușirea a două silozuri metalice pentru depozitarea șrotului în granule de floarea soarelui cu volumul de 1200 m3 fiecare, ceea ce a cauzat încălcarea procesului tehnologic de păstrare a șrotului în alte 4 silozuri alăturate.
Mai târziu, pe 13 noiembrie 2022, în interiorul a două din cele 4 silozuri a fost înregistrată creșterea temperaturii (până la 100℃), iar la data de 30 decembrie 2022, în timpul acțiunilor de evacuarea a produsului din interiorul silozurilor, unul dintre acestea s-a incendiat.
Atunci, angajații Inspectoratului împreună cu lucrătorii obiectivului au asigurat acțiuni de răcire a silozurilor, însă pericolul de incendiere și prăbușire a instalațiilor a rămas ridicat.
Portul Internațional Giurgiulești - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2022
Societate
Două elevatoare s-au prăbușit în Portul Giurgiulești
Fluxul de știri
0