Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAI: A fost depistat focosul cu explozibil în resturile rachetei prăbușite ieri la Larga

© Sputnik / Miroslav RotariSediul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova
Sediul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2023
Abonare
Din datele preliminare, focosul rachetei este alimentat cu aproximativ 80 de kilograme de material explozibil.
CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne anunță că a fost depistat focosul cu explozibil în resturile rachetei prăbușite ieri în zona localității Larga. Cetățenii sunt îndemnați să nu se apropie de zona de securitate unde a fost descoperit explozibilul.
Grupul operativ de documentare IGPF și IGP au depistat, în timpul cercetării la fața locului, focosul cu explozibil al rachetei prăbușite pe teritoriul național. Urmare a depistării explozibilului, a fost solicitată echipa de geniști din cadrul Batalionului Independent Codru al Armatei Naționale, pentru examinare extinsă și stabilire a modului comun de intervenție pentru înlăturarea pericolului.
Totodată, din cauza riscurilor generate de existența explozibilului, aria de protecție a fost mărită, iar echipe ale poliției naționale și ale poliției de frontieră întreprind măsuri speciale și asigură perimetrul de securitate, pentru a nu exista pericole asupra populației.
În cursul acestei dimineți, patrule de poliție au informat locuitorii localităților Pavlovca și Larga să păstreze distanța și să nu se apropie de zona de securitate impusă de autorități pentru protecție. De asemenea, a fost blocat accesul către zona în care va avea loc detonarea. Totodată au fost informate și autoritățile ucrainene în legătură cu existența explozibilului provenit din focosul rachetei prăbușite.
Potrivit MAI, din datele preliminare focosul rachetei este alimentat cu aproximativ 80 de kilograme de material explozibil.
Pentru o mai bună informare a publicului MAI promite că va reveni cu precizări ulterioare, pe măsura desfășurării activităților de înlăturare a pericolului.
Rachetă lansată de sistemul de apărare antiaeriană - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Rusia
În spațiul aerian al Rusiei au fost doborâte 4 rachete americane HARM
Fluxul de știri
0